Naše inovatívne návrhy
Naše inovatívne návrhy smerujú hlavne na požiadavky dodržania hygieny potravín.
Vo všeobecnosti sú to požiadavky na:
- suroviny
- bezpečné zaobchádzanie so surovinami – balenie a doprava
- manipuláciu s odpadmi
- kontrolu škodcov
- čistotu a hygienu priestorov
- zdravie zamestnancov
- osobnú hygienu.
Naše návrhy:
- sústavné dodržiavanie čistoty
- upratovanie a čistenie, vykonávanie dezinfekcie priestorov, povrchov, zariadení a pomôcok v priestoroch kde sa vyrába a následne predáva chlieb, pečivo
- dodržiavanie čistoty rúk pracovníkov častým používaním rukavíc ktoré by zabránili kontaminácii potravín
- používanie kvalitnejších obalov pre balené chleby a pečivo
- vákuovo balený chlieb a pečivo alebo vákuovo balená múka hlavne celozrnná
- dodržiavať zásady osobnej hygieny pracovníkov
- pečenie domáceho chleba v domácej pekárničke
Výhody domáceho chleba pečeného v domácej pekárničke:
- Pečiete len z múky, akú nasypete.
- Solíte len toľko, koľko do chlebíka nasypete.
- Do chleba nenasypete žiadne "Éčka", čiže konzervačné látky.
- Viete, koľko je v chlebe cukru.
- Poznáte množstvo a kvalitu oleja, ktorý je v chlebe.
Náš nápad:
Do obchodov v ktorých pečivo by sa mali namontovať „Automat na chlieb“ alebo „Dávkovač na chlieb“ do ktorého by ste zadali číslo a ten dávkovač by vám potom vydal tú potravinu ktorú by ste chceli, ale tá potravina by bola už zabalená. Vďaka tomu by sa zabránilo kontaminácií.
Vyzeralo by so asi takto: