Naše inovatívne návrhy

 

 

Naše inovatívne návrhy smerujú hlavne na požiadavky dodržania hygieny potravín.

Vo všeobecnosti sú to požiadavky na:

  • suroviny
  • bezpečné zaobchádzanie so surovinami – balenie a doprava
  • manipuláciu s odpadmi
  • kontrolu škodcov
  • čistotu a hygienu priestorov
  • zdravie zamestnancov
  • osobnú hygienu.

 

Naše návrhy:

 

  • sústavné dodržiavanie čistoty
  • upratovanie a čistenie, vykonávanie dezinfekcie priestorov, povrchov, zariadení a pomôcok v priestoroch kde sa vyrába a následne predáva chlieb, pečivo
  • dodržiavanie čistoty rúk pracovníkov častým používaním rukavíc ktoré by zabránili kontaminácii potravín
  • používanie kvalitnejších obalov pre balené chleby a pečivo
  • vákuovo balený chlieb a pečivo alebo vákuovo balená múka hlavne celozrnná
  • dodržiavať zásady osobnej hygieny pracovníkov
  • pečenie domáceho chleba v domácej pekárničke

 

Výhody domáceho chleba pečeného v domácej pekárničke:

  • Pečiete len z múky, akú nasypete.
  • Solíte len toľko, koľko do chlebíka nasypete.
  • Do chleba nenasypete žiadne "Éčka", čiže konzervačné látky.
  • Viete, koľko je v chlebe cukru.
  • Poznáte množstvo a kvalitu oleja, ktorý je v chlebe.

 

Náš nápad:

Do obchodov  v ktorých pečivo by sa mali namontovať  „Automat na chlieb“ alebo „Dávkovač na chlieb“  do ktorého by ste zadali číslo a ten dávkovač by vám potom vydal tú potravinu ktorú by ste chceli, ale tá potravina by bola už zabalená. Vďaka tomu by sa zabránilo kontaminácií.

Vyzeralo by so asi takto: